Reset filters
Nieuws

De juiste dekking kiezen voor uw tweedehands auto

Publicatiedatum: 19 juni 2014

U hebt net een tweedehands auto gekocht. Dan moet u ook een verzekering afsluiten. Online uw premie berekenen is gemakkelijk. Maar hoe bepaalt u welke dekking de juiste is voor uw occasion? Als uw auto betrekkelijk nieuw is zegt uw gevoel misschien dat u een allrisk verzekering moet afsluiten. Maar een allrisk verzekering kost veel geld en is daardoor niet altijd rendabel. We zetten de verschillende soorten verzekeringen op een rij en geven u enkele vuistregels om de juiste dekking te kiezen.

WA autoverzekering

Dit is de meest basic verzekering en is voor iedereen verplicht. Deze verzekering dekt alleen de schade die u toebrengt aan anderen.

WA+ (Beperkt casco)

Naast de schade die u toebrengt aan anderen dekt deze verzekering ook schade aan uw auto die niet door een verkeersongeval is veroorzaakt. Zaken als schade aan uw ruiten, storm- of hagelschade of inbraakschade kunnen binnen deze dekking vallen. Dit verschilt per verzekeraar.

Allrisk (Volledig casco)

De verzekering dekt praktisch alle schade die aan uw auto is toegebracht, ongeacht of de schuld bij u ligt. Als uw auto total loss is dan krijgt u de dagwaarde van uw auto uitgekeerd. De dagwaarde is het bedrag dat vervanging van uw auto zou kosten. De dagwaarde van uw auto bepaalt mede of het de moeite waard is om een Allrisk verzekering af te sluiten.

Wanneer welke dekking?

In de volgende gevallen is een allrisk verzekering meestal een goed idee:
  • - Als uw auto jonger dan zes jaar oud is.
  • - Als u voor de aanschaf geld hebt geleend en u dit niet in één keer kan afbetalen.
Is uw auto tussen de zes en tien jaar oud? Dan is een WA+ verzekering aan te raden. Bij een auto ouder dan tien jaar volstaat meestal een WA verzekering.

Deze vuistregels geven een goede indicatie welke verzekering te kiezen. Voor u een keuze maakt, is het belangrijk om te kijken wat de dagwaarde van uw occasion is en of de hoogte van de premie die u moet betalen hiervoor de moeite waard is.

Overige nieuwsberichten